BEIM

Bent Erik Beim

Jeg er født den 28. januar 1958 på Koldkådvej (nu Rådhusstrædet) i Løgumkloster som søn af (2) Svend Rasmus Willy Beim og (3) Vilhelmine Frederikke Beim. Jeg blev døbt i Løgumkloster Kirke den 3. april s.å. af Pastor Anders Bork Hansen.


Faddere:  (6)  Eli Lassen Hansen, Vester Terp, Nr. Løgum sogn.

               (7) Anne Marie Cathrine Hansen, Vester Terp, Nr. Løgum sogn.

              (4a) Ester Wilhelmine Hansen, Haderslev.

                     Franz Hansen, Haderslev.


Adresser hvor jeg har boet:

1958 – 1960 Koldkådvej, Løgumkloster.

1960 – 1975 Elmeallé 11, Løgumkloster.

1975 – 1976 Silkeborg Højskole, Platanvej 10, Silkeborg.

1976 – 1977 Rønde Kursus, Munkeallé, Rønde.

1977             Birkevej 2, Rønde.

1977 – 1978 Landboforeningen, Molsvej, Rønde.

1978 – 1979 Glentehøj 2, Rønde.

1979             Klostret 17b, Haderslev.

1979 – 1983 Årøsundvej 19, Haderslev.

1983 – 1985 Vindegårdsvej 21, Bjæverskov.

1985 – 1993 Strædet 6, Gørslev, Ringsted.

1993 - 2023- Roostvej 19, Roost, Branderup

Min barndom på Elmeallé (1960 – 1975)

På Elmeallé 11 fik Kirsten og jeg et værelse sammen midt i huset. Huset havde den gang ikke udbygget 1. sal, her var kun et uisoleret værelse, så der var kun beboelse i stueetagen. Her var en dagligstue med karnap, hvor vores spisestuemøbler stod. Her stod også min fars skrivebord samt fra 1963 et fjernsyn med indbygget radio og grammofon købt hos Radio Rasmussen i Tønder. Vinduerne var med sprosser, og havde siddet der, siden huset blev bygget i 1924. I køkkenet, hvor der var terrassegulv, blev der, da vi flyttede ind i 1960, opsat et splinter nyt snedkerkøkken med atlaskøleskab og AEG komfur. Væggene og køkkenstolene blev malet lyserøde. I tilbygningen, der også blev bygget samme år, blev der plads til toilet og badeværelse med klinker på gulvet og pudsede vægge, og de blev malet lysegrønne. I samme tilbygning var der garage med plads til en bil, opbevaring og værktøj.

I stuen, ’æ kønstue’ stod et rundt mahognibord med glasplade, 2 røde lænestole og en gul sofa. Mod væggen ind mod soveværelset stod en blankpoleret bogreol med underskabe også i mahogni. I gangen var der trappe til 1. salen og en dør til kælderen.

 

Mens Kirsten og jeg havde værelse sammen i det nuværende kontor, præsterede jeg engang at tisse i hendes seng. Da vores mor opdagede at Kirstens seng var våd, fik hun meget ballade, da hun jo var 3-4 år ældre end jeg og for gammel til det. Senere opdagede mor, at det var mine natbukser der var våde.

 

Senere blev huset moderniseret med store teaktræsvinduer, hessian som tapet på væggene opsat af Oluf der var malersvend hos malermester Wilhelmsen i Markedsgade. Det gamle Kastrup tæppe blev skiftet ud med væg til væg tæpper, lædermøbler og syret egetræsspisestue med 2 sore vitrineskabe, bornholmerur og chartol, alt sammen købt hos møbelhandler Andreas Roost, i Markledgade.

 

I en periode havde mine forældre pige i huset. Den første hed Ruth. Det eneste jeg kan huske om hende er, at hun var mørkhåret, og at hun smadrede vores køkkenlampe over spisebordet et par gange. Den næste hed Gunhild. Hun kom fra Bredebro og snakkede meget, men hun var rigtig rar. Efter hende kom fru Eskildsen, som var vores rengøringskone. En gammel slidsom bondekone, der havde slidt hele sit liv. Hun var hos os i flere år. Til sidst kunne hun næsten ikke mere. Min mor sagde flere gange til hende, at hun endelig skulle sige til, hvis hun mente arbejdet var for hårdt, men hun fortsatte ufortrødent. Kirsten og jeg var flyttet hjemmefra, så behovet for ekstra hjælp i huset var sparsomt. Men min mor nænnede ikke at sige hende op.   

 

I løbet af 60erne fik Kirsten og jeg hvert vores værelser, da loftet blev udbygget. I mit værelse stod en gul divan med en Anders And natlampe over sengen, et teaktræsskrivebord med tilhørende skrivebordsstol. Desuden en gammel kommode, som min mor havde rejst rundt med, da hun var pige i huset. Med tiden fik jeg det gamle fjernsyn med grammofonspiller, som jeg byggede over i en mindre kasse, et akvarium et par hollandske træsko på væggen og en træreol med indbygget glasskab, der hang på væggen. Senere fik jeg den norskproducerede Tandberg spolebåndoptager, Tanberg stereoradio og min sidste store investering var en pladespiller med tangential-arm. En normal arm på en pladespiller kører skævt ind på gramofonpladen. En tangentialarm køre lige ind på gramofonpladen og laver dermed ikke et skævt slid. Pengene til mine investeringer tjente jeg på Løgumkloster Apotek. (se 10 herlige år på Løgumkloster Apotek).