BEIM

Rønde Gymnasium og Studenterkursus

HAR DU 40 ÅRS STUDENTERJUBILÆUM fra RØNDE KURSUS I ÅR

- så skriv en mail til beim@bbsyd.dk  

Gymnasietiden

Efter et år på Silkeborg Højskole startede jeg på Rønde kursus, nu Rønde Gymnasium og Studenterkursus, for at tage matematisk-fysisk studentereksamen. Det første år boede jeg på skolen, hvorefter jeg som de fleste andre flyttede ud i byen.

Det var min søster Kirsten og mor, der sørgede for at transportere mig den lange vej til Rønde i august måned 1976. Jeg blev indkvarteret med en kuffert med tøj og penalhus i et lille værelse på lige knap 8 m2. I værelset, der var møbleret, var et lille træskab, en skibsbriks, et skrivebord med kontorstol, en miniradiator med 3 konvektorer og et lille sprossevindue. Gangen, der hed Munkeallé var en ren drengegang med 30 værelser, hvor kun de 18 var beboet. Til deling havde vi bad, toilet og et lille tekøkken. I Badeværelset var 3 brusere, der havde set bedre tider og 4 håndvaske og ét lille spejl, toiletter med gammeldags træk og slip i loftet og det gamle brune toiletpapir, der skulle nulres godt for ikke at slide vores bagdele helt op. Et koldt terrassogulv overalt undtagen på værelserne, hvor der var et tyndt gråt væg til væg tæpper.

I det 1. værelse lige neden for den snoede grønmalede trætrappen boede Ugilt. Han gik på skoleholdet og tog 10. kl. Ugilt var høj og ranglet. I de andre værelser boede bl.a. Claus Bonnez der blev advokat, Poul Jensen, der tog studentereksamen i øvrigt som fuld privatist, Poul Gammelgaard Poulsen der blev dyrlæge, Jens Væggemose, der, som jeg blev lærer og sømanden, der røg Early morning pipe og Capstan.

STUDENTER - RØNDE KURSUS 79 Øverst fra venstre: Christian Black, Ida Jørgensen, x, Ruth Grøn, x, Dorthe, x, Marianne, Birthe, Vibeke Torstensen og Else. Næstøverste række: Henning Andersen, Villy Fyhn, Søren Stubbe Nielsen, Hans Jørgen Andersen, x, x, x, Dagmar og Kurt. 3. øverste række: x, Finn, x, Fritz, Knud Erik, Bent Erik Beim, x, Knud Erik Lauersen, x, Per Kolstrup, Kim, Karen Marie Germann Petersen og Margit Jessen. 4. øverste række: Preben Jensen, x, Gerda gift Langdahl, Inger Ellegaard Jensen, Solveig Brogaard, Tove Helbo Jensen, Rektor Poul Møller Petersen, x, Oleik, x og Honni Renbo. Forrest: Dorthe Andreasen, Søren Kusk, x, Helga Langdahl gift Dalgaard, x og Kirsten. (Kan du sætte flere navne på hører jeg gerne fra dig)